نظر دکتر علي شريعتي:
آنچه در همه پدر و مادر ها مشترک است ، اين است که مذهب را طوري تعريف مي کنند که انگار شيپور را از طرف ديگرش باد مي کنند !
توصيه هايي که به نسل جوان مي کنند اينطوري است .
درست مثل اين است که طبيبي - يا به هر حال آدمي - دائم به کسي که لبش زخم شده يا صورتش جوش زده بگويد که ( جوش نزن ) و ( زخم نشو ) ؛ و بعد هم بگويد که به طور مثال (زخم شدن دهن فلان بدي را دارد ؛ جوش صورت فلان قدر بد است) !
اين - اگر چه درست است اصولا چه تاثيري دارد ؟ چه مي خواهد بشود و بعد چه نتيجه اي مي خواهد بگيرد ؟
به جاي اين صحبتها بايد فهميد چه عواملي باعث شده که اين جوشها در زندگي روحي اين بچه و اين نسل بوجود آمده ؛ آن ريشه ها را بايد يافت.
تجربه نشان مي دهد که به عنوان اينکه دين فلان چيز را مي گويد ، نمي شود حجاب را بر زن تحميل کرد ، و عبادت را بر پسر تحميل کرد ، مگر اينکه يک آگاهي انساني پيدا کند ، و اين ها نماينده يک طرز فکر باشد.
آيا در عوام ما پوشش اسلامي به عنوان يک طرز تفکر خاص است؟
نه ، طرز تفکر خاص نيست ، بلکه به عنوان تيپ خاص است ، که در آن مومن دارد ، فاسق دارد ، بد انديش دارد ، خوش انديش دارد ، خلاصه همه جور آدمي دارد !
البته حجاب غير از چادر است ؛ چادر فرم است.
اصل قضيه اين است که ، اين دختري که الان مي خواهد پوشش را انتخاب کند ، انگيزه اش چيست؟
معمولا انگيزه اين است که ( مادرم همينطور بوده ، خاله ام همينطور است ، محيطمان همينطور است ).اين ، يک لباس سنتي است ؛ نشانه طبقه عقب مانده در حال مرگ است. جلويش را هم نمي توان گرفت ؛ بخواهي ده سال ديگر هم ادامه اش بدهي ، بعد از سال يازدهم تمام مي شود ؛ رشد و تکاملش به سمت ريختن اين حجاب است ، يعني تکامل جامعه به سمت تَرک آن سمبل هاي سنتي اُمّلي.
بنابر اين شما طرز فکر بچه ها را عوض کنيد ، آنها خودشان پوشش را انتخاب خواهند کرد ؛ شما نمي خواهد مدلش را بدوزيد و تنش کنيد ! او خودش انتخاب مي کند. شما را بطه عاشقانه بين او و اين عالم وجود برقرار کنيد ؛ او خودش به نماز مي ايستد . هي به زور بيدارش نکنيد !
برچسبها: خانم, مرد, زن, حجاب, مومن, قرآن وحجاب , زینت, اسلام وحجاب, فلسفه حجاب, پیامبراسلام, مسئله حجاب, مسئله حجاب شهید مطهری, شهیدمطهری, مطهری, دختر, پسر, تهاجم فرهنگی, مانتو, مانتوآستین کوتاه, غرب, آمریکا, حجاب مرد, حجاب زن, ,