عده اي حجاب و پرده نشيني زنان را بخاطر ناقص بودن و کمبود داشتن زنان نسبت به مردان مي دانند که اين نقصان را از دو جهت مورد توجه قرار مي گيرد: اولا از حيث جسمي نسبت به مردان و در ثاني از جهت خونريزي هاي سه گانه اي که زنان دارند و سبب تحقير شدن شان مي شود. اينکه عادت ماهيانه زنان نوعي پليدي و نقص باشد، فکري است که از قديم در ميان بشر وجود داشته است و به همين جهت زنان در ايام عادت شان مانند جسمي پليد در گوشه اي محبوس مي شدند و از آنها اجتناب مي شد.اين طرز برخود با زنان، کم کم موجب پرده نشيني و محجوب شدن زن در طول تاريخ شده است و از اين رو بعضي معتقد شده اند که علت حجاب و پوشش زن در اديان آسماني نيز، همين طرز فکر نسبت به زن بوده است.
يهوديان و زرتشتيان با زن حائض ماند يک شيءپليد رفتار مي شده است و از اين جهتهم در زن و هم در مرد اين فکر بوچود امده است که زن موجود پليد و پست است؛ ويل دورانت در کتاب تاريخ تمدن خود آورده است:
« پس از داريوش مقام زن مخصوصا در ميان طبقه ثروتمندان تنزل پيدا کرد. زنان فقير چون براي کار کردن ناچار از آمد و شد در ميان مردم بودند آزادي خود را حفظ کردند. ولي در مورد زنان ديگر گوشه نشيني در زمان حيض که برايشان واجب بود، رفته رفته امتداد پيدا کردو سرتاسر زندگي اجتماعي شان را فرا گرفت.» {1}
بررسي اين نظريه:
در اسلام و با بررسي روايات ائمه معصومين عليه السلام چنين نظريه اي مورد تاييد نيست و نمي تواند سبب تشريع حکم حجاب و پوشش در اسلام باشد.
اما جايگاه زن حايض در اسلام، با آنچه در قديم مرسوم بوده است متفاوت است. زماني که از پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله در مورد اين عادت زنان سوال شد، آيه اي که نازل شد، اين نبود که حيض پليدي است و زن حايض پليد است و با او معاشرت نکنيد، بلکه آيه چنين بود:
« يسئلونک عن المحيض قل هو اذي فعتزلوا النساء في المحيض»
پاسخ رسيد که حيض نوعي بيماري تن است و در حين آن بيماري از همخوابگي با او احتراز کنيد و نه از معاشرت با او!
در " سنن ابوداود " جلد اول صفحه 499 در شأن نزول اين آيه مي نويسد : " انس بن مالك گفت عادت يهود اين بود كه همينكه زني از آنها حائض مي شد او را از خانه بيرون مي كردند ، نه با او غذا مي خوردند و نه از ظرف او آب مي آشاميدند و نه با او در يك اتاق مي زيستند . لهذا از رسول خدا در اين باره سؤال شد و اين آيه نازل گشت . رسول خدا از دوري گزيدن از آنها منع كرد و فرمود جز همبستري هيچ ممنوعيت ديگري ندارند " .
====================
1- كتاب مسئله حجاب ، استاد شهيد مطهري
2- سوره بقره آيه 222
برچسبها: خانم, مرد, زن, حجاب, مومن, قرآن وحجاب , زینت, اسلام وحجاب, فلسفه حجاب, پیامبراسلام, مسئله حجاب, مسئله حجاب شهید مطهری, شهیدمطهری, مطهری, دختر, پسر, تهاجم فرهنگی, مانتو, مانتوآستین کوتاه, غرب, آمریکا, حجاب مرد, حجاب زن, ,