از آنجا که ما مسلمانان معتقد هستيم که احکام اسلامي بر مبناي مصالح حقيقي و واقعي تشريع شده اند و ما با انجام دادن آنها به اين مصلحت ها و منافع خواهيم رسيد، و با انجام ندادن آنها متضرر خواهيم شد؛ بنابراين قعطا در وضع حکم حجاب نيز در اسلام فوائد و آثاري مترتب است که کساني که آن را رعايت کنند از آثار آن بهره مند مي شوند.
آثار حجاب را در سه زمينه مي توان بررسي کرد، 1- فردي 2- خانوادگي 3- اجتماعي
البته اين نتايج مربوط به آثار دنيوي رعايت کردن حجاب است و البته آثار اخروي آن بيشتر و پُر منفعت تر است.
آثار فردي حجاب:
اولين فايده ي حجاب در زمينه ي فردي « مبارزه با نفس » مي باشد.
ميل به خودنمايي وجلوه گري در سرشت زن نهفته است و مي توان بطور کلي چنين گفت که از انحرافات جنسي در مردان « چشم چراني» است که در مقابل آن در زنان انحراف « تبرج» وجود دارد؛ زنان ميل به خود نمايي دارند و شايد همين جهت بوده است که اسلام زنان را به داشتن حجاب و پوششي خاص دستورداده است . اگراين گرايش حد و مرزي معين نداشته باشد قطعا فساد آفرين خواهد بود. پوشش را مي توان مهمترين عامل تعديل اين ميل در زنان دانست.
امام علي «عليه السلام » مي فرمايند: زكاة الجمال العفاف : زكات زيبايي ، عفاف است. {1}
در نتيجه، با وجود اين ميل قوي در زنان حفظ حجاب و رعايت پوشش در مقابل نامحرم بزرگترين قدم در راه مبارزه با نفس است.
حال اين سؤال پيش ميآيد كه اين قانون اسلامي تا چه اندازه با طبيعت زن سازگار است؟ آيا تبرّج و جلوهگري از نظر اسلام و علم بكلي مردود است، يا براي آن قانوني وجود دارد؟ اگر در وجود زن غريزهاي تحت عنوان «تبرّج» وجود دارد، روشهاي رشد و پرورش اين غريزه چيست و چه كاركردي در زن و حفظ سلامتي او ميتواند داشته باشد؟ چگونه ميتوان غريزه تبرّج را با حيا، كه يك ويژگي فطري در زن است، جمع كرد؟ آيا حجاب و پوشش به معناي ناديده گرفتن اين غريزه نيست؟ آيا همانگونه كه عدهاي از مخالفان حجاب ميگويند، اين محدوديت مانعي براي رشد عاطفي و رواني زن محسوب ميشود، يا به عكس، در جهت سلامت رواني اوست؟
با جواز كشف حجاب در مقابل محارم ازجمله شوهر، اين غريزه جهت داده مي شود كه خودنمايي زن مختص به شوهر باشد. روايات در اين زمينه توصيه هاي فراواني براي مردان و بالاخص زنان دارند که اين خود نشان دهنده ي جهت دار بودن اين غريزه و گرايش است.
در حديثي از پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله) در مورد ويژگيهاي بهترين زنان نقل شده است كه فرمودند: «بهترين زنان شما زني است كه بسيار با محبت باشد، عفيف و پاكدامن باشد، نزد اقوامش عزيز و محترم باشد، با شوهرش متواضع و فروتن باشد، براي او خودآرايي و تبرّج داشته باشد و در برابر نامحرم عفيف باشد.» در اين حديث، دقيقا به همان تبرّجي كه قرآن آن را براي زن در مقابل نامحرم ممنوع كرده، نسبت به شوهرش سفارش شده است. {2}
===================
1 ) غرررالحكم ودررالكلم حديث: 5409
2) «اَلْوَدُودُ الْعَفيفَةُ، اَلْعَزيزَةُ في اَهْلِها، اَلذَّليلَةُ مَعَ بَعْلِها، اَلْمُتَبَرِّجَةُ مَعَ زَوجِها، الْحِصانُ مَعَ غَيْرِهِ.»؛ اصول كافي، ج 5، ص324.
برچسبها: خانم, مرد, زن, حجاب, مومن, قرآن وحجاب , زینت, اسلام وحجاب, آثارحجاب, اثرحجاب, اثرحجاب درفرد, اثرحجاب دراجتماع, حجاب در قرآن, حجاب اسلامی, , دختر, پسر, تهاجم فرهنگی, مانتو, مانتوآستین کوتاه, غرب, آمریکا, حجاب مرد, حجاب زن, ,